Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش شنبه ایرنا، اندیشکده ونزوئلایی «میسیون برداد» با برجسته‌سازی عملکرد مثبت کشورهای به اصطلاح «محور شرارت» از جمله ایران در مقابله با ویروس کرونا، با نگاهی طنزآلود، اتهامات بی‌اساس واشنگتن و کاربرد این اصطلاح از سوی سران آمریکا را به سخره گرفت.

اندیشکده میسیون برداد در صفحه توئیتر خود در پرسش و پاسخی کوتاه و طعنه‌آمیز نوشت: کشورهای «محور شرارت» در طول دوره همه‌گیری چگونه عمل کرده‌اند؟

چین: با اهدای تجهیزات و تدارکات بهداشتی به بیش از ۱۵۰ کشور جهان کمک کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کوبا: بیش از ۳۰ تیم پزشکی را به منظور پشتیبانی از کشورهای دیگر، به آن سوی مرزهای خود اعزام کرد.

روسیه: اولین واکسن ضد کرونا را ثبت کرد.

ایران: به تولیدکننده اصلی واکسن کووید ۱۹ در منطقه خاورمیانه تبدیل خواهد شد.

اصطلاح «محور شرارت» (Axis of Evil) را اولین بار ۲۹ ژانویه ۲۰۰۲ «جورج بوش» رئیس‌جمهور وقت آمریکا در سخنرانی سالیانه خود در کنگره برای اطلاق به ایران، کره شمالی و عراق مطرح کرد.

بوشِ پسر با ادعای حمایت آنها از  «تروریسم» و تلاششان برای «دستیابی به  «سلاح‌های کشتارجمعی» ایران، کره شمالی و عراق را متهم کرد و در نهایت در سال ۲۰۰۳ به بهانه‌ سلاحهای کشتار جمعی به عراق حمله نظامی کرد. بعدها مشخص شد که هیچ سلاح کشتار جمعی در کار نبوده و این موضوع تنها یک دستاویز برای فریب جامعه جهانی و تشکیل ائتلاف برای حمله به عراق بوده است.

همچنین، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری سابق آمریکا در سخنرانی سالیانه خود در کنگره، روند اتهام‌زنی‌ به برخی کشورها با «محور شرارت» خواندن آنها را تکرار کرد که رسانه آمریکایی «مک کلاچی» در گزارشی نوشت: «محور شرارت از نظر ترامپ، کوبا، ونزوئلا، ایران و کره شمالی هستند.»

در تازه‌ترین تحلیل از کاربرد این اصطلاح آمریکایی درخصوص کشورهای دیگر، «آنتونیو بارّیوس اُویدئو» استاد دانشگاه و تحلیلگر بین المللی در هفته نامه سماناریو اونیورسیداد کاستاریکا نوشت: سران آمریکا با اصطلاحات خودساخته ای همچون «محور شرارت» به دنبال راه اندازی جریانی علیه کشورهای رقیب و مخالف خود هستند: روسیه به عنوان تهدید، چین به عنوان رقیب سرسخت و ایران به عنوان مزاحم در رسانه های آنها به نمایش درمی آید و این ایده ها با هدف شیطانی جلوه دادن ملت‌ها و رهبران آنها صورت می‌گیرد و آنها با تضعیف روسیه و چین، می خواهند ایران را منزوی‌تر کنند.

این پژوهشگر اهل کاستاریکا در حوزه خاورمیانه همچنین گفت: چه کسی باور می کند که مرگ و زندگی مخالفان روسی مانند آلکسی ناوالنی برای مقامات آمریکا به عنوان رئیس جمهوری جدید آمریکا مهم باشد. این سخنرانی‌ها فقط مصرف رسانه‌ای دارد تا افکار عمومی مردم را هدایت کنند. اما در واقع موضوع، ناوالنی نیست؛ بلکه سران آمریکا از جمله بایدن با اصطلاح «محور شرارت» در رابطه با کشورهایی همچون روسیه، چین، ایران و ... سناریویی را دنبال می‌کنند تا منافع خود را پیش ببرند و برای رسیدن به مقصود خود به دستاویزهای گوناگونی متوسل می شوند؛ گاه با بهانه حقوق بشر وارد می‌شوند و گاهی با هدف ایجاد تفرقه و اختلاف به حمایت از گروه مخالفان برمی‌خیزند تا بتوانند برنامه‌های مداخله‌جویانه خود را اجرا کنند. 

اندیشکده ونزوئلایی میسیون برداد نیز با اشاره به اظهارات بی اساس سران آمریکایی که به رغم تمام جنگ افروزی آشکار و پنهان خود در سراسر جهان، به کشورهای مخالف خود اتهامات بی اساسی چون «محور شرارت» وارد می کنند، با مطرح کردن پرسش و پاسخی کوتاه این اصطلاحات خودساخته را به چالشی جدی کشید.

برچسب‌ها مسکو واشنگتن کره شمالی ایران هاوانا پکن بغداد

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مسکو واشنگتن کره شمالی مسکو واشنگتن کره شمالی ایران هاوانا پکن بغداد اخبار کنکور سران آمریکا محور شرارت کره شمالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۰۸۹۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبشناس: آمریکا به دنبال آشوب در کشورهای حوزه نفوذ روسیه است

مدیر دفتر خبرگزاری اسپوتنیک در ایران جنگ‌افروزی در کشورهای عربی و غرب آسیا نظیر سوریه، عراق و لیبی را به دلیلِ آشوب‌آفرینی آمریکا در کشورهای حوزه نفوذ روسیه عنوان کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، عماد آبشناس در برنامه راهبرد شرقی رادیو گفت‌وگو با اشاره به روابط دیرین روسیه و اعراب گفت: پس از فروپاشی خلافت عثمانی، مشکلی در کشورهای عربی بروز کرد که ناظر بر هویت سیاسی آن‌ها بود و ازآن‌پس با چنین چالشی روبه‌رو هستیم. برخی از دانشجویان عرب به سمت غرب و قسمی به سمت شرق رفتند و موج تفکرات سوسیالیستی بخش بزرگی از جهان را در بر گرفت که در کشورهای عربی هم تأثیر بسیاری داشت.

دولت‌هایی در این کشورها سر کار آمدند که دیدگاه سوسیالیستی داشتند و از طرفی فضای اسلام‌گرایی هم شکل‌گرفته بود؛ امریکا و غرب هم نسبت به حکام دست‌نشانده خود سرمایه‌گذاری کردند.

وی با بیان این که شوروی از اعراب حمایت می‌کرد و عمدتاً روابط سیاسی و نظامی داشتند که امروز به حوزه اقتصادی کشیده شده است، گفت: انقلاب‌های عربی مورد حمایت سوسیالیست‌ها و شوروی بود و بیشتر گرایش‌های چپ داشتند.

آبشناس این روند را موجب قوی‌شدن ارتباط اعراب با شوروی و سپس با روسیه عنوان کرد و گفت: در برهه‌ای روسیه خود دچار مشکلاتی شد و غربی‌ها در پی تجزیه این کشور بودند و ایجاد 14 کشور از شوروی برای آن‌ها کافی نبود.

مدیر دفتر خبرگزاری اسپوتنیک در ایران با اشاره به این که روسیه ثبات نسبی گرفت و منافع و استراتژی‌های مشترک را پیش گرفت، گفت: آمریکا در برهه‌ای از زمان به نفت کشورهای عربی وابسته بود؛ ولی امروز به صادرکننده نفت تبدیل شده است. اما چین و هند به‌عنوان رقبای آمریکا به نفت منطقه غرب آسیا وابسته هستند و آمریکا می‌خواهند با سیطره بر این منطقه از جهان، در حقیقت بر رقبای خود سیطره یابد.

آبشناس با بیان این که آمریکا سیاست خود را تغییر داده و ازاین‌رو سیاست اعراب در روابط با آمریکا تغییر کرده و به سمت روسیه گرویده است، گفت: کشورهای حوزه خلیج‌فارس به آمریکا وابستگی امنیتی داشتند و امروز در صدد خروج از آن می‌باشند و لذا مجبور هستند موازنه بین‌المللی را با روسیه و چین برقرار کنند.

وی تأکید کرد: لابی‌های آمریکا دنبال گسترش سیطره بر دیگر کشورها و اقتصاد خودشان هستند.

وی سخنان خود را چنین ادامه داد: برخی کشورهای عربی نظیر سوریه، مصر، لیبی و... حوزه نفوذ شوروی بودند و آمریکا پس از فروپاشی شوروی سعی کرد این حوزه نفوذ در کشورهای عربی را از بین ببرد و ازاین‌رو در لیبی و سوریه و عراق جنگ‌هایی به راه انداختند؛ چراکه آمریکا به‌سرعت می‌خواست حوزه‌های عربی را از چنگ روسیه خارج سازد.

در نهایت روس‌ها در سوریه در برابر آمریکایی‌ها ایستادند و با همکاریِ جمهوری اسلامی ایران توان این ایستادگی را پیدا کرد و بسیاری شهید سلیمانی را مسئولِ این مسئله می‌دانند که روسیه را برای ایستادگی در برابر آمریکا تشویق کرد و ازاین‌رو پیش روی غرب به سمت شرق با همکاری ایران و روسیه متوقف شد تا امروز که روس‌ها در حوزه نفوذ آمریکا وارد شده است.

آبشناس کشورهای عربی را به‌صورت سنتی حوزه نفوذ آمریکا و غرب نامید و تصریح کرد: بر اساس مطالعات انجام شده، طی 50 سال آینده شرق آسیا بازار اصلی مصرف نفت جهان خواهد بود و دیگر اروپا بازار نخواهد بود و کاملاً به آمریکا وابسته است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • در برگزاری این رویداد مشارکت دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و اندیشکده‌ها بسیار قابل قبول بود
  • همایش «دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین» برگزار می‌شود
  • تهران و قم میزبان همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین شدند
  • لاوروف: هر دو حزب آمریکا، روسیه و چین را دشمن می‌دانند
  • چالش‌های بایدن و ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا
  • فرید مرجایی، تحلیل گر مسائل آمریکا و مقیم این کشور: جنبش دانشجویی سپهر غالب بر فضای سیاسی آمریکا را به چالش کشید/ شبکه های اجتماعی امپراطوری رسانه ای را زیر سوال بردند/ تظاهرات دانشجویی خط قرمز انتقاد از اسرائیل را شکسته است
  • سرنوشت اوکراین در سال انتخاباتی آمریکا و گزینه های کی‌یف
  • توزیع منابع با نگاه عدالت محور کلیدواژه حل مشکل حاشیه نشینی است
  • آبشناس: آمریکا به دنبال آشوب در کشورهای حوزه نفوذ روسیه است
  • ظرفیت صادرات محصولات سلامت محور ایران به کشورهای آفریقایی