Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-07@22:24:14 GMT

ترامپ، آمریکا را به "محور شرارت" وارد کرده است

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۸۴۲۱۰

آفتاب‌‌نیوز :

دیوید راتکوف، استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل در پایگاه خبری-تحلیلی آمریکایی "دیلی بیست" تصمیم دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا برای خروج از سوریه همزمان با حمله ترکیه به کردها را اقدامی توصیف کرده که آمریکا را در موضع دشمنان این کشور قرار می‌دهد و واشنگتن را به "محور شرارت" پیوند می‌زند: «آمریکایی‌ها در زمینه مداخلات خارجی کمی مغرور و تهاجمی به نظر می‌رسند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما این مداخلات را معمولا با الفاظی حماسی توصیف می‌کنیم. می‌گوییم از خودمان دفاع می‌کنیم، در کنار متحدانمان می‌ایستیم، دموکراسی را ترویج می‌کنیم یا از نظام بین‌المللی حفاظت می‌کنیم اما مسلما انگیزه‌هایمان همیشه تا این حد خالصانه نبوده‌اند. ما جان مردم را با نفت تاخت زده‌ایم، پا به میدان گذاشته‌ایم تا از متحدانی دفاع کنیم که خودشان ستمگر، مستبد یا فاسد و گاهی هر سه این‌ها بوده‌اند. علاوه‌ بر این ما معمولا به لطف خطاهای متعدد، گوناگون و فاحشمان وضعیت را در خاورمیانه وخیم‌تر کرده‌ایم.

ناظرانی که چندان با دقت امور آمریکا را زیر نظر ندارند هم می‌توانند به تعدادی از این فجایع اشاره کنند. ما از شاه فاسد ایران حمایت کردیم تا آن‌جا که به انقلاب اسلامی آیت‌الله خمینی انجامید. این ماجرا بحران گروگان‌گیری آمریکایی‌ها را به دنبال داشت و واکنش ما به آن تلاشی نافرجام برای نجات آن‌ها بود که به عملیات خونین طبس انجامید. چند سال بعد ماجرای "ایران کنترا" مطرح شد. پس از آن‌ هم حمایت اطلاعاتی دولت ریگان، به صدام حسین اجازه داد که علیه ایران و شهر کردنشین حلبچه دست به حملات گاز خردل و عوامل عصبی بزند. وقتی گزارش‌های این جنایت پخش شد ما تصمیم گرفتیم صدام را که به عنوان عامل ایجاد تعادل در برابر ایران از آن حمایت می‌کریم، تحریم نکنیم.

این رویه اما در زمان حمله صدام به کویت تغییر کرد و ما فورا رویکرد خود را از نادیده گرفتن جنایات او به بدنام کردنش تغییر دادیم.

بزرگ‌ترین شکست مفتضحانه ما و در واقع بزرگ‌ترین خطایمان در سیاست خارجی در تاریخ اخیر آمریکا حمله به عراق بود که به قیمت از دست رفتن جان صدها هزار تن و هدر رفتن بیش از دو تریلیون دلار تمام شد. از آن زمان تاکنون ما شاهد خطاهایی از جمله بی‌عملی یا اقدام ناچیز و دیرهنگام بوده‌ایم؛ رویه‌ای که در دوران اوباما در سوریه و لیبی نیز در پیش گرفته بودیم.

ما در دوران ترامپ، پیش از این نمایش وحشتناک اخیر، شاهد حمایت کورکورانه او از دولت اسرائیل و خروج بی‌منطق و یک‌جانبه‌اش از توافق هسته‌ای ایران بوده‌ایم.

مداخله نظامی پرهزینه، نقض حاکمیت کشورها با حملات پهپادی و حمایت از بدترین نوع انسان‌ها (بله، منظورم دقیقا محمد بن سلمان، قاتل جمال خاشقجی است) نیز دیگر اقدامات او در زمینه سیاست خارجی بوده‌اند اما با دلایل متعددی می‌توانیم ترک سوریه و چراغ سبز نشان دادن به ترکیه برای حمله به کردها را از تمام خطاهای پیشینمان در خاورمیانه جدا کنیم و اولین دلیل این است که این اشتباه فقط برخی از خطاهای گذشته‌مان را در بر نمی‌گیرد، بلکه همه آن‌ها را، از روش نادرست تصمیم‌گیری و خواندن نادرست اطلاعات تا مدیریت اشتباه دستگاه امنیت ملی، یک‌جا در خود دارد.

ترامپ علاقه خود را به حاکمان مستبد نشان داده و این مساله نه تنها قضاوت نادرست از سوی او را نه تنها ممکن، بلکه اجتناب ناپذیر می‌کند. علاوه بر این، این قضاوت معمولا به رنگ و بوی منافع اقتصادی شخصی ترامپ نیز آغشته است؛ چیزی که او را به بازیگرانی مانند رجب طیب اردوغان و ولادیمیر پوتین، روسای جمهوری ترکیه و روسیه نزدیک‌تر می‌کند.

این همان جاییست که تصمیم ترامپ درباره سوریه جلوه کریهی به خود می‌گیرد. در حالی که در گذشته نیز اشتباهاتی داشته‌ایم، همواره منافعی ملی وجود داشته‌اند که می‌توانستند دست‌کم برای توجیه تصمیماتمان استفاده شوند. معمولا نیز آن را با ایده‌آلی مانند حمایت از دموکراسی، دفاع از متحدانمان، مبارزه با تروریسم، شکست تهاجم یا مبارزه با نفوذ رقبای ژئوپولیتیکی مانند روسیه همسو جلوه می‌دادیم. حالا اما به این مورد نگاه کنید؛ ما از اردوغان، یک دشمن دموکراسی، حمایت می‌کنیم تا به او در شکست دادن یکی از متحدانمان یعنی کردها کمک کنیم؛ کاری که به احیای داعش که دشمن تروریستی شماره یک ما است، کمک خواهد کرد و پاداشی برای ایران، روسیه و بشار اسد خواهد بود.

خلاصه اینکه ترامپ برای نخستین بار در تاریخ آمریکا، ما را در صف دشمنانمان و در مقابل هر چیزی قرار داده که همسو با منافعمان است و باید از آن حمایت کنیم. ترکیه که به ظاهر یک متحد ناتو است، سال‌هاست که مانند یک متحد ناتو عمل نکرده است. هدف اردوغان روشن است؛ نابودی کردها که نقشی مرکزی و دلاورانه در کمک به آمریکا برای شکست داعش داشتند. تمام این‌ها به این معنی است که وضعیت ما در خاورمیانه به لطف ترامپ از بد به بدتر تغییر یافته است.»

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: ترامپ کردهای سوریه سیاست امریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۸۴۲۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ بایدن را به اداره دولت گشتاپو متهم کرد

دونالد ترامپ نامزد جمهوری خواهان در انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا، جو بایدن رقیب دموکرات خود را به اداره دولت گشتاپو متهم کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، دونالد ترامپ نامزد جمهوری خواهان در انتخابات 2024 آمریکا، در یک مراسم خصوصی جمع آوری کمک های مالی در فلوریدا، جو بایدن رقیب دموکرات خود را به اداره دولت گشتاپو متهم کرد.

ترامپ در این مراسم که در عمارت خصوصی وی در پالم بیچ فلوریدا برگزار می شد، دولت بایدن را با پلیس نازی آلمان در زمان جنگ جهانی دوم مقایسه کرد.

براساس فایل صوتی از این مراسم خصوصی که به دست نیویورک تایمز و واشنگتن پست رسیده، ترامپ می گوید: این افراد دولت گشتاپو را اداره می کنند. و این تنها چیزی است که آنها دارند و به عقیده شان این تنها راهی است که آنها باید برای پیروزی بروند و این واقعا آنها را خواهد کشت. اما این کار من را اذیت نمی کند.

در همین حال آندرو بیتس سخنگوی کاخ سفید در بیانیه‌ای عملکرد دولت بایدن را با آخرین اظهارات ترامپ مقایسه و رئیس جمهور سابق را به تکرار لفاظی های فاشیستی، هم نشینی با نئونازی ها و دامن زدن به تئوری های توطئه باطل شده متهم کرد که هزینه آن جان ماموران پلیس کشور است.

در این بیانیه آمده است: جو بایدن مردم آمریکا را حول ارزش های دموکراتیک مشترکمان و قانون، گردهم آورده، دیدگاهی که منجر به بزرگترین کاهش میزان جرایم خشن در 50 سال اخیر در آمریکا شده است.

این نشست در حالی برگزار شد که دونالد ترامپ درگیر پرونده های متعدد حقوقی و کیفری و پرداخت هزینه های سنگین حقوقی بایت این پرونده ها است.  

در حال حاضر دونالد ترامپ نامزد پیشتاز جمهوری خواهان با اتهامات کیفری متعددی روبروست: تلاش برای ابطال نتایج انتخابات 2020 و حمله طرفدارانش به ساختمان کنگره در ژانویه 2021، نگه داری اسناد طبقه بندی شده در ویلای شخصی‌اش در فلوریدا پس از ترک کاخ سفید، پرداخت حق السکوت به یک بازیگر فیلم‌های غیراخلاقی، و تلاش برای تغییر نتایج انتخابات در ایالت جورجیا. وی همچنین درگیر پرونده کلاهبرداری و اتهامات مالی است. علاوه بر این رئیس جمهور سابق آمریکا با پرونده پرداخت خسارت به یک نویسنده که او را به تجاوز جنسی متهم کرده بود، روبروست.

اما ترامپ انجام هر اقدام نادرست در این پرونده‌ها را رد و طرح این اتهامات را تنها با انگیزه سیاسی و با هدف کنار گذاشتن او از رقابت‌های انتخاباتی 2024 می‌داند.

در تازه ترین مورد، دادگاه رسیدگی به اتهامات دونالد ترامپ درباره پرداخت حق السکوت به یک بازیگر فیلم‌های غیر اخلاقی از چند روز پیش در حال برگزاری است. براساس این گزارش یک هیئت منصفه 12 نفره برای بررسی اتهامات ترامپ تعیین شده است.

براساس پرونده حق السکوت ترامپ، دادستان‌های نیویورک اعلام کردند که ترامپ پیش از انتخابات سال 2016، از مایکل کوهن وکیل سابق خود خواسته تا 130 هزار دلار را به عنوان حق السکوت در ازای رابطه جنسی وی با استورمی دنیلز پرداخت کند و سپس با جعل اسناد پرداختی آن، این رقم را به عنوان هزینه‌های قانونی نشان دهد.

این در حالی است که ترامپ هر گونه رابطه با دنیلز را رد کرده است. نام واقعی این بازیگر، استفانی کلیفورد است.

انتظار می رود این دادگاه حدود 6 هفته به طول بیانجامد.در حال حاضر ترامپ در این دادگاه به جرم اهانت به دادگاه و نقض حکم حق السکوت به پرداخت 9 هزار دلار جریمه محکوم شده است.

اگر ترامپ بار دیگر به عنوان رئیس جمهور انتخاب شود، می تواند برای هر گونه اتهام فدرال علیه خود درخواست عفو بدهد.

این در حالی است که در اوایل ماه مارس جو بایدن و دونالد ترامپ موفق به کسب نامزدی دموکرات‌ها و جمهوری خواهان برای انتخابات ریاست جمهوری 2024 آمریکا شدند تا نخستین رویارویی دوباره دو نامزد انتخاباتی در حدود 70 سال اخیر در تاریخ این کشور رقم بخورد.

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در پنجم نوامبر سال 2024 برگزار می‌شود. نتایج نظرسنجی‌های جدید نشان می‌دهد جو بایدن رئیس جمهور آمریکا پیشتازی بسیار اندکی نسبت به دونالد ترامپ دارد.

افزایش کمک‌های مالی برای کمپین انتخاباتی ترامپنظرسنجی| پیشتازی اندک بایدن نسبت به ترامپ

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ادعای یک روزنامه درباره درخواست تـازه آمریکا و پاسخ ایـران
  • ادعای روزنامه کویتی درباره درخواست تازه آمریکا از ایران
  • ترامپ بایدن را به اداره دولت گشتاپو متهم کرد
  • شعبان جولا: دانشجو باید به تقابل تمدنی وارد شود و به بیانیه دادن اکتفا نکند/ حق وتو آمریکا باید سلب شود
  • اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است
  • ترامپ بهترین دوست اسرائیل!
  • آنچه دربارۀ دیکتاتوری گفتم جدی نبود- ترامپ
  • ترامپ دولت بایدن را به «گشتاپو» تشبیه کرد
  • منافع غرب در باقی ماندن اسرائیل است
  • ترامپ، دولت بایدن را با گشتاپو مقایسه کرد