Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تقریب»
2024-05-07@23:37:54 GMT

​تحرکات محور شرارت پس از شکست داعش

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۹۸۸۷۵۱

​تحرکات محور شرارت پس از شکست داعش

به گزارش خبرگزاری تقریب (تنا)، با شکست داعش و روزشمار نابودی و اخراج کامل آن از سوریه و عراق، حالا همه نگاه‌ها به سوی ایران جلب شده است. هر چند پیش از این نیز ایران به عنوان کشوری تعیین کننده در معادلات منطقه شناخته می‌شد، اما اکنون همه دنیا باور دارد که اراده ایران در منطقه تصمیم نهایی را گرفته و تکلیف را روشن می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


همان اراده‌ای که به دنبال حفظ ثبات عراق، جلوگیری از سقوط دولت سوریه و اخراج تکفیری‌ها از منطقه بود و تصمیمش را با وجود سرمایه‌گذاری کلان غربی – عربی بر کرسی نشاند.
تغییر نگاه ها و معادله جدید شکل گرفته توسط ایران باعث شده تا ولیعهد سعودی دیگر متفاوت از رفتار گذشته برای متحد ساختن همدستانش به آمریکا سفر کند و برخلاف گذشته به شکلی واضح و مستقیم از نقاط مشترک و حتی اتحاد با رژیم صهیونیستی سخن به میان آورد.
در واقع محور شرارت به سه ضلع آمریکا، رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی حالا در برابر ایران مجبور است تا رو بازی کند. 

  هر سه ضلع این محور شرور غیر از آنکه قرار است مقابل گسترش نفوذ ایران بعد از داعش در سوریه و منطقه قرار بگیرند، اکنون نیز در حال رفع نیازهای خود از این اتحاد هستند. پیش از همه رژیم صهیونیستی به دنبال فرار از انزوا و ورود به اتحاد کشورهای عربی به سرکردگی عربستان قرار دارد و اظهار نظر اخیر بن سلمان در مورد نقاط مشترک بسیار عربستان و اسرائیل و همچنین اتحاد میان این دو بعد از صلح صهیونیست‌ها و فلسطینی‌ها، در همین راستا صورت گرفته است. البته مسئله دیگری نیز در مورد اسرائیل وجود دارد که مستقیماً به نابودی داعش و تهدید موجودیت این رژیم غاصب باز می‌گردد. به عبارت دیگر تروریست‌های تکفیری که قرار بود جریان مقاومت را مشغول به خود کرده و درواقع حائلی میان آنها و موجودیت اسرائیل باشد، به زودی دیگر در میدان نخواهد بود و رژیم صهیونیستی برای جلوگیری از روندی که رهبر ایران هم قولش را داده بود که در طول کمتر از ۲۵ سال آینده اتفاق بیافتد، نیاز به متحدانی جدی در منطقه دارد.
آمریکا نیز همان نگاه «گاو شیرده» را به عربستان سعودی حفظ کرده و با ایران هراسی برای سعودی‌ها، پی‌در‌پی در حال فروش سلاح‌های مختلف و متعدد به آنهاست. درواقع آمریکا در حاشیه این همکاری در حال رفع نواقص و کسری‌های مالی خود است. البته به این مسئله باز هم باید موضوع در معرض خطر بودن اسرائیل را نیز اضافه کرد که ایالات متحده آمریکا همواره خود را در قبال آن مسئول می‌داند!
پیوند وهابیت سعودی با تروریسم چنان ملموس است که حتی متفکران و رسانه های کشورهای غربی نیز به این امر اعتراف کرده اند.  «سوزانه شرودر» رئیس مرکز تحقیقات اسلامی فرانکفورت آلمان در این مورد تاکید کرد، عربستان در ۵۰ سال گذشته دست‌کم ۷۶ میلیارد یورو صرف صدور جنبش مذهبی وهابیت کرده است؛ جنبشی که اساس ایدئولوژی افراط گرایی اسلامی و جهادگرایی اسلامی در سراسر جهان است.
 
  و اما عربستان سعودی که در این میان نقشی تحقیرآمیز را بر عهده گرفته است، امروز مشاهده می‌کند که در نتیجه پیروزی اراده ایران بر جریان تروریستی و تکفیری منطقه، محور مقاومت به رهبری ایران به شدت با افزایش قدرت نرم و ضریب نفوذ در میان ملت‌های منطقه روبه‌رو است. این در واقع نقشی است که عربستان از حداقل نیم قرن پیش در رقابت با ایران به دنبال آن بود در برهه‌هایی نیز توانسته با صرف هزینه‌های کلان برتری‌هایی کسب کند. اما اکنون آنچه در وضعیت امروز و چشم‌انداز عربستان باقی مانده صرفاً انزوای منطقه‌ای است. 
سعودی‌ها برای حل این مسئله از یک سو در قبال همپیمانان ایران رفتار تندتری را در پیش گرفته و از سوی دیگر با امید به حمایت‌های فرامنطقه‌ای آمریکا سعی دارند حداقل بخشی از جایگاه قبلی خود را بازپس گیرند.
 اما در مجموع باید به این مسئله اشاره کرد که این محور با سه ضلع شرورش به دلیل تحمل شکست‌های پیاپی اخیر، به شدت به حال تحرک درآمده است. هرچند جرأت آتش‌افروزی دوباره از سوی این جریان بعید به نظر می‌رسد، اما طبیعی است که برهم زدن دوباره امنیت نسبی اخیر منطقه، باز هم معادله بهتری برای آنها بوده و طراحی اقدامی جدید در این جهت از محور شرور آمریکا و اسرائیل و عربستان دور از انتظار نیست.


حسن حنیف

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۸۸۷۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا عادی سازی روابط ریاض و تل آویو قریب الوقوع است؟

با توجه به کارشکنی‌های رژیم صهیونیستی در مسیر تشکیل دولت مستقل فلسطین، بسیار بعید است که بتوان از توافق عادی سازی قریب الوقوع میان ریاض و تل آویو سخن گفت. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، رسانه‌های غربی همزمان با نشست داووس صحرا در ریاض و حضور آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در این نشست گزارش دادند که عربستان  آماده عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی می باشد. این فضاسازی رسانه‌ای که با آغاز دور جدید گفتگوها برای توقف جنگ غزه در قاهره همزمان بود، این انگاره را مطرح نمود که در صورتی که بنیامین نتانیاهو از ایده حمله به رفح دست بکشد و توافق تبادل اسرا را منعقد نماید، می‌تواند در ازای آن روابط رسمی با عربستان را برقرار نماید.

 از ابتدای تشکیل کابینه جدید رژیم صهیونیستی در نوامبر 2022، عادی سازی روابط با ریاض با الگو برداری از مدل روابط با امارات و بحرین به عنوان مهمترین دستور کار سیاست خارجی این رژیم روی میز قرار داشت. آمریکا برای متقاعد کردن نتانیاهو به منظور دست کشیدن از عملیات گسترده در رفح، تلاش کرد تا "دوراهی رفح یا ریاض" را در فضای رسانه‌ای منطقه‌ای و بین المللی شکل دهد.

دولت بایدن که از افزایش اعتراضات دانشجویی که از بدنه اجتماعی حزب دموکرات هستند، نگران است، تلاش دارد تا در سال منتهی به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا سریع تر به جنگ غزه پایان دهد. از این رو می خواهد از جیب عربستان سعودی دستاوردی سیاسی برای نتانیاهو جفت و جور نماید تا وی به توافق تبادل اسرای پیشنهادی در قاهره و توقف جنگ تن بدهد.

اما واقعیت این است که با بررسی موضع گیری مقامات سعودی در نشست داووس صحرا، نشانه‌ای از تغییر جدی در موضع آنها در خصوص پرونده روابط ریاض با رژیم صهیونیستی قابل مشاهده نبود. مقامات عربستانی همچنان با تاکید بر سیاست سنتی شان مبتنی بر پافشاری بر روی گزینه تشکیل دولت مستقل فلسطینی در مرزهای 1967 به پایتختی قدس شرقی که در سال 2001 در نشست بیروت تحت عنوان «ابتکار عربی» ارائه شده بود، نشان دادند که خبری از توافق قریب الوقوع در روابط با تل آویو نیست.

به نظر می‌رسد هیاهوی رسانه‌ای آمریکایی‌ها درباره توافق قریب الوقوع بیشتر برای جلب نظر نتانیاهو بود که البته موفق هم نبوده و دولت تندروی اسرائیل علاقه‌ای به توقف جنگ و کشتار در غزه ندارد.

در چنین شرایطی با توجه به آنکه افق روشنی برای تشکیل دولت فلسطین در چهارچوب راهکار دو دولتی مدنظر سعودی قابل دسترس نیست، بعید است که بتوان از توافق عادی سازی قریب الوقوع ریاض و تل آویو سخن گفت. مگر اینکه آمریکا موفق شود عربستان را متقاعد نماید که پیشنهاد ارائه شده برای انعقاد قرارداد راهبردی و امنیتی آنقدر با ارزش است که در ازای آن سیاست سنتی ریاض در قبال فلسطین را متحول نماید. در چنین شرایطی بر کسی پوشیده نیست که اعتبار سیاسی عربستان نزد افکار عمومی جهان عرب و کشورهای اسلامی خدشه دار خواهد شد به ویژه آنکه در نظر داشته باشیم که سعودی‌ها در مقایسه با امارات و بحرین جایگاه بالاتری در میان افکار عمومی عربی برای خودشان تعریف کرده‌اند.

هشدار عربستان به اسرائیل درباره حمله به رفحدرخواست عربستان بر ایجاد گذرگاه امن برای کمک به غزه

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مناظره آتشین آمریکایی‌ها و سعودی‌ها درباره ایران در شبکه اسرائیلی!
  • 2 مسابقه مهم برای رویداد پادشاهی رینگ در عربستان تایید شدند/ اخبار WWE
  • آیا عادی سازی روابط ریاض و تل آویو قریب الوقوع است؟
  • گزینه‌های آمریکا در برابر بلندپروازی‌های اتمی عربستان
  • الهلال و النصر دست نیافتنی می‌شوند
  • ماجرای یک مناسبت جدید و مهم در تقویم عربستان
  • فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ آمریکایی به عربستان؟!
  • آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است
  • نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل
  • سالیوان: توافق دفاعی آمریکا با عربستان بدون رابطه ریاض با اسرائیل امکان‌پذیر نیست