Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-08@02:09:36 GMT

عملیات کربلای 8 پاسخی به شرارت‌های دشمن در خلیج فارس

تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۹۵۹۰۴۵

عملیات کربلای 8 پاسخی به شرارت‌های دشمن در خلیج فارس

به گزارش خبرگزاری ایکنا، عمليات‌ كربلای ۸ در هجدهم فروردین ماه سال 66  با رمز مبارك يا صاحب‌‌الزمان‌(عج‌) و با هدف‌ انهدام‌ نيروهای دشمن‌ و تحكيم‌ مواضع‌ بدست‌ آمده‌ در عمليات‌ كربلای ۵ به‌ مدت‌ پنج‌ روز در منطقه‌ عملياتي شرق‌ بصره‌ توسط رزمندگان‌ اسلام‌ در نيروی زمينی سپاه‌ پاسداران‌ انقلاب‌ اسلامي به وقوع‌ پيوست‌ و طي آن ۶۰ دستگاه‌ تانك‌ و نفربر و ده‌ها دستگاه‌ خودرو از تجهيزات‌ دشمن‌ منهدم‌ شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سپاه‌ ابتدا در نظر داشت‌ طي چند عمليات‌ محدود، به‌ صورت‌ تدريجي خطوط منطقه‌ متصرفه‌ را با رسيدن‌ به‌ كانال‌ زوجی اصلاح‌ و تكميل‌ کند، ليكن‌ با توجه‌ به‌ موانعي كه‌ وجود داشت‌، عمليات‌ كربلای‌8 طرح‌ريزی او در دو محور طراحي شد تا توسط دو قرارگاه‌ اجرا شود: محور اول‌: آبگرفتگي شمال‌ بوبيان‌ با فرماندهي و هدايت‌ قرارگاه‌ قدس‌؛ محور دوم‌: حد فاصل‌ كانال‌ ماهي تا جاده‌ شلمچه‌(غرب‌ كانال‌ ماهي) با فرماندهي و هدايت‌ قرارگاه‌ كربلا.

در تدبير عملياتي، با توجه‌ به‌ حساسيت‌ شمال‌ آبگرفتگي بوبيان‌ برای دشمن‌ و اهميت‌ عبور از كانال‌ ماهي در غرب‌ كانال‌ زوجي، چنين‌ پيش‌‌بينی مي‌شد كه‌ در صورت‌ تلاش‌ در اين‌ محور، علاوه‌ بر فريب‌ دشمن‌ نسبت‌ به‌ سمت‌ اصلي تك‌، آتش‌ دشمن‌ نيز تجزيه‌ مي‌شود، به‌ اين‌ ترتيب‌ مرحله‌ اول‌ عمليات‌ در محور غرب‌ كانال‌ ماهي همزمان‌ با محور شمال‌ آبگرفتگي بوبيان‌ در ساعت‌ 15/2 بامداد روز 18 فروردین ماه سال 66 توسط لشكرهای المهدی ‌25، كربلا 19، فجر،10 سيدالشهدا و 31 عاشورا كه‌ به‌ ترتيب‌ از چپ‌ به‌ راست‌ مأموريت‌ تصرف‌ و تأمين‌ هدف‌ را به‌ عهده‌ داشتند، آغاز شد و در اين‌ مرحله‌ شب‌ و روز اول‌ عمليات‌ هدف‌ به‌ نحو ناقصي تصرف‌ شد.

در مرحله‌ دوم‌ نيز لشكر 33 هر چند در تصرف‌ هدف‌ و در كار مهندسي ايجاد خاكريز دو جداره‌ در سمت‌ راست‌ سيلبند شاهد موفق‌ بود، ليكن‌ دشمن‌ دو بار از سمت‌ چب‌ به‌ نيروهای اين‌ لشكر پاتك‌ كرد كه‌ بار دوم‌ در ساعت ‌10 الي 11 صبح‌ با آتش‌ شديد توپخانه‌ و هليكوپتر و بمباران‌ هواپيما همراه‌ بود. كثرت‌ نيروهای پياده‌ پاتك‌ كننده‌ و كم‌ بودن‌ نفرات‌ خودی و نرسيدن‌ مهمات‌ كافي، نيروهای خودی را ناچار به‌ عقب‌‌نشيني كرد و براثر فشار شديد دشمن‌ تعدادی مجروح‌ در منطقه‌ به جا ماند. به‌ اين‌ ترتيب‌ در اين‌ مرحله‌ هم‌ مسيله‌ جناح‌ چپ‌ عمليات‌ حل‌ نشد.

در مرحله‌ سوم‌، جناح‌ راست‌ وضع‌ مناسبي يافت‌ ولي اوضاع‌ جناح‌ چپ‌ به‌ رغم‌ موفقيت‌های به‌ دست‌ آمده‌ كاملا بهبود نيافت‌ و به‌ خاطر استفاده‌ از آتش‌ هماهنگ‌ تانك‌ و تيربار و خمپاره‌ انداز مستقر در خط، پاتك‌های دشمن‌ را با شكست‌ مواجه‌ ساختند، ولي سرانجام‌ نيروهای لشكر 33 به‌ لحاظ از دست‌ دادن‌ توان‌، درمواضع‌ مناسب‌تری مستقر شدند.

به طور كلی فشار عراق‌ برای باز پس‌‌گ‌يری منطقه‌‌ای در حدود يك‌ كيلومتر مربع‌ با توان‌ بالا در نوع‌ خود كم‌‌نظير بود. عكس‌‌العمل‌ دشمن‌ بدون‌ احتساب‌ و پيش‌‌بيني تلفات‌ زياد و پذيرش‌ آن‌ به‌عنوان‌ بهای باز پس‌‌گيری منطقه‌ نمی‌توانست‌ باشد. دشمن‌ با درك‌ مشي جديد نطامي جمهوری اسلامي مبني بر پيشروی در شرق‌ بصره‌ و انهدام‌ متوالی قوای عراق‌، بر آن‌ شد كه‌ با اقدامي اساسي و با قوت‌، طراحان‌ و مسئولان جنگ‌ جمهوری اسلامي را نسبت‌ به‌ ادامه‌پيشروی در منطقه‌ شرق‌ بصره‌ مأيوس‌ كند.علاوه‌ بر اين‌ همزماني عمليات‌ كربلای 8 با سالگرد تأسيس‌ حزب‌ بعث‌ و نيز نقش‌ تبليغي اين‌ عمليات‌ در اعلام‌ تصميم‌ بر تداوم‌ عمليات‌ در منطقه‌ و همزماني آن‌ با تغيير وتحولات‌ سياسي مبني بر حذف‌ صدام‌، قابل‌ ذكر است‌.

از يك‌ سو شرايط سياسي و نظامي جنگ‌ پس‌ از عمليات‌ كربلای ‌5 و از سوی ديگر اهميت‌ زمين‌ منطقه‌ شرق‌ بصره‌، موجب‌ شد تا عمليات‌ كربلای ‌8 كه‌ با هدف‌ محدود نظامي صورت‌ گرفت‌، بازتاب‌ و انعكاس‌ نسبتا گسترده‌‌ای داشته‌ باشد. در مورد اين‌ عمليات‌ خبرگزاری فرانسه‌ به‌ نقل‌ از ناظران‌ در تهران‌ چنين‌ گزارش‌ داده‌: اهداف‌ عمليات‌ جديد كربلای ‌8 ايران‌ كه‌ صرفا نظامی است‌، محدود به‌ نظر مي‌رسد. ايران‌ بدون‌ ترديد اين‌ بخش‌ جنوبی را برای حمله‌ انتخاب‌ كرد تا مانع‌ از تحكيم‌ خطوط دشمن‌ در آنجا شود. در واقع‌ گزارش‌ خبرگزاری فرانسه‌ معطوف‌ به‌ اين‌ مطلب‌ بود كه‌ اين‌ عمليات‌ در تداوم‌ سلسله‌ تلاش‌های ايران‌ در اين‌ منطقه‌ و برنامه‌‌ريزی برای انجام‌ عمليات‌ به‌ سمت‌ بصره‌، معنا و مفهوم‌ دارد.

تلاقي زمان‌ عمليات‌ كربلای ‌8 با برگزاری مراسم‌ چهل‌ و هشتمين‌ سالگرد تشكيل‌ حزب‌ بعث‌، موجب‌ شد تا عراق‌ بلافاصله‌ به‌ منظور تحت‌‌الشعاع‌ قرار دادن‌ بازتاب‌ اين‌ عمليات‌، به‌ تأسيسات‌ نفتي جزيره‌ سيری كه‌ يكي از مبادی صادرات‌ نفت‌ ايران‌ بود،حمله‌ كرده‌ خسارات‌ قابل‌ ملاحظه‌‌ای را به‌ آن‌ وارد آورد، به‌ گونه‌‌ای كه‌ تا ساعت‌ها بهره‌‌برداری از اسكله‌ مذكور امكان‌‌پذير نبود. به‌ هر حال‌ پيروزی عمليات‌ كربلای ‌8 همانند پيروزي‌های ديگر ايران‌ در ابتدا از سوی عراق‌ و كليه‌ حاميانش‌ مورد تكذيب‌ قرار گرفت‌، چنانكه‌ راديو اسرائيل‌ به‌ نقل‌ از كارشناسان‌ نظامی گفت: به‌ احتمال‌ قوی نيروهای ايرانی در عمليات‌ موسوم‌ به‌ كربلای‌8 در جبهه‌ بصره‌ موفق‌ به‌ پيشروی نشده‌‌اند و نبرد به‌ صورت‌ ساكن‌ ادامه‌ دارد، اما با گذشت‌ زمان‌ و عينيت‌ پيروزی ايران‌، عراق‌ سرانجام‌ زبان‌ به‌ اعتراف‌ گشود و متعاقب‌ آن‌ خبرگزاري‌ها چنين‌ گزارش‌ دادند:عراق‌ ديروز اعتراف‌ كرد كه‌ مناطقی را در جريان‌ حمله‌ جديد ايران‌ در شرق‌ بصره‌ از دست‌ داده‌ است‌.اعتراف‌ عراق‌ به‌ از دست‌ دادن‌ زمين‌هايي در نز ديكي بصره‌، در اطلاعيه‌ نظامي اين‌ كشور منعكس‌ شده‌ است‌.همچنين‌ دعوت‌ ايران‌ از خبرنگاران‌ خارجي براي‌ بازديد از منطقه‌ آزاد شده‌ در عمليات‌ نيز به‌ منزله‌ پيروزی جديد ايران‌ مورد تأكيد قرار گرفت‌. بدين‌ ترتيب‌، در آستانه‌ سال ‌66 ضمن‌ آنكه‌ موفقيت‌ حاصله‌ از عمليات‌ كربلای ‌8 در منطقه‌ شرق‌ بصره‌، از سوی رسانه‌‌های خارجي مورد تأیيد قرار گرفت‌، به‌ عنوان‌ ضعف‌ و ناتواني روحي روزافزون‌ عراق‌ نيز ارزيابي شد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۵۹۰۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قدردانی رئیس ستادکل نیروهای مسلح از مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران

سرلشگر محمدحسین باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با اهدای لوحی به مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، از اقدام‌های جهادی و تلاش‌های ارزشمند وی در پیشبرد اهداف پدافند غیرعامل در برابر تهدیدهای دشمن قدردانی کرد.

به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی گاز ایران، غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، امروز (سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت) در حاشیه نخستین گردهمایی تعمیرات ایمن و تعالی سازمانی شرکت‌های پالایش گاز، به نمایندگی از سرلشگر محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، با اهدای لوح از تلاش‌های مجدانه و جهادی مجید چگنی، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در پیشبرد اهداف پدافند غیرعامل در برابر تهدیدهای دشمن به‌ویژه اقدام‌های انجام‌شده در مصون‌سازی زیرساخت‌ها و تداوم کارکرد ضروری و ارائه خدمات در حوزه  گاز به هموطنان قدردانی کرد.

دیگر خبرها

  • قدردانی رئیس ستادکل نیروهای مسلح از مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران
  • جزئیات خنثی‌سازی عملیات جاسوسی آمریکا و اسرائیل در یمن
  • ناگفته‌هایی درباره سهم کشورمان از یک میدان گازی در شمال خلیج‌فارس
  • تأمین مالی  ۲ میلیارد دلاری  برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان
  • «وعده صادق» بخشی از توانایی های ایران را نشان داد
  • عملیات اورهال نیروگاه‌های خلیج فارس و طوس انجام شد/ تأمین پایدار ۱۴۰۰ مگاوات برق در آستانه فصل گرما
  • افتتاح دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایرانی برای اولین بار در خوزستان
  • یک روایت از جهادگران در عملیات بیت‌المقدس
  • بندر شهید بهشتی ـ چابهار
  • حوضه خلیج فارس یکی از آلوده‌ترین پهنه‌های آبی در جهان است/ اولویت دیپلماسی زیست‌محیطی خلیج فارس